Aktiv hudvård

De senaste åren har allt fler personer fått upp ögonen för aktiv hudvård. Med kraftfulla ingredienser kan dessa produkter behandla specifika hudproblem och förbättra huden. Det leder i sin tur till att behovet för täckande sminkprodukter minskar. Här kan du läsa mer om vad aktiv hudvård är för något och vad du bör tänka på när du inkluderar aktiva ingredienser i din hudvårdsrutin.

Vad är aktiv hudvård?

Aktiv hudvård är ett samlingsnamn för hudvårdsprodukter med kraftfulla ingredienser. Det kallas även för resultatinriktad hudvård. Aktiva ingredienser inkluderar bland annat retinol, BHA/AHA-syror, C-vitamin, E-vitamin, peptider och niacinamide. De aktiva ingredienserna har olika egenskaper och kan användas för att bekämpa olika sorters hudproblem. En mycket populär aktiv hudvårdsprodukt är Verso super eye serum som hyllats för sin effekt. Produkten innehåller den hajpade och kliniskt bevisade ingrediensen retinol som är mycket effektiv mot fina linjer och ålderstecken. Serumet innehåller en variant av ingrediensen som kallas för Retinol 8. Det är ett stabiliserat A-vitaminkomplex som är åtta gånger mer effektivt än vanligt retinol. Ingrediensen har effektiv effekt mot fina linjer vid ögonen, påsar och pigmentering. Huden blir slätare, mer spänstig och får ny energi. För bästa resultat ska serumet duttas in varsamt runt ögonen både morgon och kväll. Verso är ett svenskt hudvårdsmärke som prisats för sina aktiva hudvårdsprodukter. Utöver ögonserumet har de även ansiktsserum, rengöringar, ansiktskrämer, masker och handkrämer. Samtliga produkter innehåller kliniskt bevisade ingredienser för att ge synliga resultat.

Tips när du använder aktiva hudvårdsprodukter

  • Börja långsamt. Det är viktigt att successivt vänja huden vid den nya produkten. Börja gärna med att applicera den en eller två gånger i veckan och öka när du känner att huden klarar av det.
  • Välj några få ingredienser. Läs på noggrant om de olika ingredienserna och blanda inte på måfå. Vissa ingredienser lämpar sig inte med andra och kan göra din hud irriterad. Å andra sidan finns det många ingredienser som fungerar ännu bättre tillsammans med vissa andra. Om du är nybörjare kan det vara klokt att börja med en produkt och bygga på med fler senare.
  • Välj aktiva hudvårdsprodukter från samma märke. För att minska risken att huden reagerar negativt på produkterna är det bra att hålla sig till samma märke.
  • Ta en paus om huden blir irriterad. I början kan huden bli röd och flagna. Det är oftast inget fara och det brukar gå över efter ett par dagar. Ta en paus från de aktiva ingredienserna och låt huden vila. Om problemen kvarstår kan det vara bra att uppsöka en hudläkare.

Lycka till!

teruterubozu