Behandlingar och krämer för att motverka rynkor

Tidiga ålderstecken börjar visa sig runt 30-årsåldern för de allra flesta. Det är då man börjar upptäcka fina linjer och rynkor, men även pigmenteringar och andra ojämnheter kan uppstå. Det är även då som det är dags att börja ta hudvården på allvar och satsa på en bra och återfuktande anti age-kräm.

Anti age-produkter har blivit mycket populära och därför är utbudet också mycket stort. Du kan inte bara hitta dagkrämer och nattkrämer, utan också ögonkrämer, ansiktsmasker och serum. Till skillnad från andra hudvårdsprodukter är anti age specifikt framtaget för en åldrande hud. Krämerna eller serumen är berikade med aktiva ingredienser som mjukgör och återfuktar, samtidigt som de återställer spänst och minskar synliga ålderstecken.

Vilken anti age-produkt ska man välja?

Som tidigare nämnts finns det många olika produkter att välja mellan och om plånboken tillåter kan du med fördel använda dig av flera. Det kan t.ex. vara ett berikande och näringsgivande serum som avslutas med en riktigt bra dagkräm. Om du bara vill satsa på en produkt är det helt klart dagkrämen som du bör investera i. En dagkräm ser till att skydda din hud mot fria radikaler och gör att du får en jämn och fin hudstruktur med lyster.

Behandlingar och kirurgi för åldrande

Genom att börja ta hand om din hud tidigt kan du motverka och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, men att stoppa åldrandet helt med hjälp av en kräm är omöjligt. Det kan även vara så att du har vissa rynkor som har satt sig så djupt att en kräm inte hjälper eller att din hud har blivit mycket lös. Det sistnämnda beror främst på att kollagenet i kroppen försvinner ju äldre du blir. Detta kan inte återställas med en kräm, utan här krävs det istället andra behandlingar. Vissa väljer plastikkirurgi för ett permanent resultat, medan andra satsar på HI-FU, fillers eller andra estetiska behandlingar.

Fördelen med plastikkirurgi mot åldrande är att du får ett resultat som är permanent och som du inte behöver underhålla hela tiden för ett bra resultat. Här är det dock viktigt att du väljer en seriös och professionell klinik, för att säkerställa att resultatet faktiskt blir som du tänkt dig.

Återfukta på djupet med en ansiktsmask

Även om du använder dig av en riktigt bra dagkräm bör du emellanåt se till att använda en ansiktsmask. Här rekommenderar vi en mask som har många näringsgivande och återfuktande ingredienser och som innehåller hyaluronsyra, retinol eller E-vitamin. Dessa ingredienser är kliniskt bevisade att ha en motverkande effekt på ålderstecken som rynkor, fina linjer och slapp hud.

teruterubozu