Implantat

Sedan ganska länge har människor kunnat skapa volym och snyggare former på exempelvis bröst och rumpa tack vare olika typer av implantat. Dock har det även skett vissa skandaler i och med att vissa implantat har läckt eller visat sig vara rent skadliga för bäraren.

Eftersom det har skett vissa skandaler och kvinnor fått sina liv förstörda av dåliga bröstimplantat har man sett till att göra större kontroller och tester på olika implantat. Det har resulterat i en större omsorg för kunden och bättre livsstil. Ett säkert implantat är till exempel bröstimplantaten på https://motiva.health/se/ som både ger snygg form och känns bra i kroppen.

Hur ser rumpimplantat ut?

Allt fler lyfter rumpan även om man numera också kan göra det med eget kroppsfett, vilket ger ett naturligare resultat och är enklare att leva med. Rumpimplantat ger dock ett bestående resultat medan transplantation med eget kroppsfett kan göra så att man måste göra om proceduren flera gånger. Fettcellerna kanske inte sätter sig till hundra procent, något som du slipper oroa dig för med implantat. Ett implantat för rumpan har ungefär samma form som en rund skinka, vilket också är målet med operationen. Att få en snygg häck helt enkelt.

När du gör ett rumplyft med implantat görs snittet antingen vid vecken nedanför skinkorna eller i själva springan för att synas så lite som möjligt. Efter ett rumplyft kan det vara svårt att ligga och sitta och du måste sova på mage i ca två veckor. Detsamma gäller om du gör en fettransplantation. Dock kan det kännas konstigt med implantat i rumpan precis som bröstimplantat kan göra så att känseln minskar. Om du gör för stora skinkor kan resultatet också se väldigt konstigt och onaturligt ut, precis som det kan göra för bröst. Se till att inte göra för stort och lyd råden från din plastikkirurg.

Olika bröstimplantat

Idag finns det flera olika bröstimplantat som ger olika form och olika mjukhet. Anatomiska och runda. De gamla implantaten med silikon har bytts ut till geléhallonaktiga modeller som inte läcker ut farligt material i kroppen om de skulle spricka.

Du kan även välja implantat med koksalt vilket sprutas in i tomma implantat under operationen. Om dessa skulle spricka så är det inte farligt för kroppen eftersom koksalt ingår i kroppen på ett naturligt sätt. Dessa implantat är oftast mjukare än silikon, vilket ger en bättre touch. Dock kan de orsaka rippling lättare, det vill säga rynkning under huden, något som silikonet inte gör i lika stor utsträckning. Vilken typ av implantat du väljer är upp till dig.

teruterubozu