Att välja hudvård

Det är inte alltid att att välja ut vilken typ av hudvård man behöver, marknaden växer och det dyker upp nya märken varje dag. Ofta behöver man testa sig fram för att kunna avgöra vad som passar och vad som inte passar en. Men hur ska man egentligen välja bland alla olika märken som finns på marknaden?

Det finns ett hav av olika märken på marknaden idag och det är inte alltid lätt att kunna välja mellan dessa. För att välja ut hudvård eller ett hudvårdsmärke behöver man också veta vad man har för behov och vad produkterna har för egenskaper. Har din hud behov av fukt, anti-age eller talgreglerande produkter är det viktigt att använda hudvård som har dessa egenskaper. Det är också bra att använda märken och produkter som är välkända då dessa märken syns mycket och därmed också behöver leva upp till förväntningarna.

Att tänka på vid val av hudvård

Tänk på att alltid ha koll på vad huden har för behov och ta reda på vad du har för hudtyp. Att veta vilken hudtyp man har är avgörande för att välja en bra hudvård som passar. Använder man produkter som är för starka eller uttorkande kan huden börja att bete sig tvärtemot produktens egentliga syfte. Ett vanligt exempel kan vara att man tror att man har en oljig hudtyp (eller som många kallar det fet hudtyp) för att man blir lite glansig eller får några finnar då och då. Om man felaktigt tror att man har en sådan hudtyp och använder produkter anpassade för sådan hy kan huden istället torkas ut och producera mer talg vilket i sin tur leder till att hyn blir ännu mer glansig. Det blir då en ond cirkel och huden får inte det den behöver, vilket gör att man tror att produkterna är dåliga eller att det helt enkelt inte fungerar. Därför är det viktigt att välja hudvårdsprodukter som passar både hudtyp och behov.

Olika hudvårdmärken

Vilka märken är bra och vilka ska man välja mellan? Idag finns det väldigt många olika märken att välja mellan och det kan bli förvirrande. De flesta märken på marknaden idag är bra men det är viktigt att välja märken som har bra kvalitet och som man kan känna sig säker på. Det gäller att akta sig för kopior och det gör man enklast genom att köpa sina produkter i butiker eller att beställa från de större kosmetiska e-butikerna som är säkra.

Bland de populära märkena idag finner vi bland andra:

– Exuviance

-Dermalogica

Elizabeth Arden

– Filorga

– Lancome

– Sensai

– Clinique

Om du inte vet vad du har för hudtyp kan du enkelt ta reda på detta genom en ansiktsbehandling hos en utbildad hudterapeut.

teruterubozu