Mildare kosmetika för långsiktig omvårdnad

Kosmetikprodukter innefattar allt från hud- och hårprodukter till smink. Ofta delas detta upp och huden och håret tas om hand med vårdande produkter, medan sminket endast ska se bra ut på kort sikt och ofta är en quick fix på de hudproblem man upplever. Ett alternativ till detta är dock att vända sig till naturligare smink- och stylingprodukter som är snällare mot hud och hår, samtidigt som det ger ett finare utseende. Det är lättare för dig att hålla huden i god balans om du väljer mildare produkter som är mer anpassade efter din hud och de problem den har.

Hud och hår som åldras

Med åldern förändras både hud och hår, varpå rynkor eller tunt hår är vanligt förekommande på ålderns höst. Det finns många produkter som arbetar förebyggande mot detta, och många hjälper till med att öka kollagenproduktionen samt främja cellförnyelsen och ge skydd mot solen. Här finns det all världens krämer, serum och schampon som kan hjälpa huden respektive håret en bra bit på väg. När större hjälp än krämer önskas, finns det numera även behandling med prp som kan hjälpa huden mot exempelvis ärr och rynkor eller tunt hår. Behandlingen är populär och naturlig då den innebär att ditt eget blod injiceras på det berörda området, och kallas således även för vampyrbehandling.

Smink med bättre hy i åtanke

Vilket smink man ska använda om man vill vara snällare mot huden, beror på vilken sorts hy man har. I allmänhet är det mildare mot huden att använda naturliga produkter utan alkohol och parfym. Därutöver finns det många bra CC-krämer eller BB-krämer som lägger en fin om än lättare grund än foundation, och som kan ha olika positiva egenskaper såsom skydd mot UV-strålar eller en hydratiserande förmåga. Vad gäller smink, måste även mineralsmink nämnas då det faktiskt kan innehålla mineraler som är bra för huden och ej innehåller toxiska ämnen. Andra fördelar med mineralsmink är att det även verkar läkande på reaktiv hud, inte täpper till porerna och låter huden andas.

Glöm inte läpparna

Bortsett från läppstift och läppglans, är det vanligt att läpparna glöms bort ur ett vårdande syfte. Läpparna är dock ganska känsliga och behöver fukt samt skyddas mot yttre påverkan. En grundläggande rutin för läpparna bör åtminstone innehålla en fuktgivande produkt som även skyddar om UV-strålar, som annars kan skada läpparna.

Det finns en uppsjö naturliga och snälla produkter för både hud, hår och naglar som kan ge ditt utseende ett lyft samtidigt som de förser dig med främjande egenskaper på lång sikt. Om du vill se så bra ut som möjligt både med och utan smink, är det därför en god idé att inte välja första bästa sminkprodukt utan att försöka välja så vårdande kosmetika som möjligt.

teruterubozu