Färgning av håret

Att färga sitt hår har kunnat göras i väldigt många årtionden. Detta gjordes redan från mitten av 1900-talet, hur produkterna då såg ut kan skilja sig mycket från idag. Förr var det vanligt att finna naturliga produkter, att skapa själv och att experimentera. Detta var innan industrierna kom. När industrin tog fart så blev även kemikalier vanligare, detta fanns ej förr i tiden. Då kunde andra produkter skapas och så även hårfärg. Många blev oroliga för dessa produkter, hur skadliga de var, att det inte var naturligt och då var det inte så stor del som färgade sitt hår.

Hårfärg idag

Från att vara naturliga produkter till rena kemikalier så har hårprodukterna idag gått tillbaka till att vara allt mer naturliga. Idag finns det mycket forskning, vilket då även kan hjälpa till att gå tillbaka till naturliga produkter men mer effektiva än förr.

Idag är det vanligt att färga håret, mer eller mindre större delen av landets befolkning har provat att göra detta. Om det ej finns mod eller vilja nog att färga det, så går det även att lägga i en toning i håret. Med att tona håret så sitter det ej i lika länge som en färgning. En toning kan börja blekna igen efter några tvättningar. Detta är ett bra sätt om det vill experimenteras mer med färger och byta oftare, eller för att prova vilken färg en passar som bäst i innan det är dags för att färga det helt igen.

Hårfärgning kan ske både i hemmet och hos frisören, det passar lika bra att göra det på båda platserna. Om någon annan hjälper till så är det större chans för att det blir en jämnare färgning än att göra det på sig själv, då det inte är helt lätt att se runt hela håret att allt har fått färg på sig.

teruterubozu