För mycket smink

Det är många av oss som använder för mycket smink. Smink har funnits under många århundraden, men det är inte förrän i modern tid som det har blivit en del av så många människors vardag. Något som är mycket positivt med smink är att fler väljer att inte konsumera smink som är testade på djur eller innehåller animaliska produkter.

Idag spelar smink olika stor roll för olika människor. Det kan handla om att du då och då emellanåt vill piffa upp dig lite. Andra vill ha uppmärksamhet, andra mindre uppmärksamhet genom att at hjälp av smink. Smink har både för och nackdelar. Till exempel så kan smink vara till stor hjälp om man kanske lider av acne eller om man fått en finne som man vill dölja under några få dagar tills den försvunnit. Med hjälp av smink kan du uttrycka dig och du får vara dig själv, för vi alla har olika stilar. Många fastnar för smink redan i tidig ålder och vid 15 års ålder är redan många proffs på att sminka både sig själva men också andra. Detta kan i sin tur gör att man kan söka jobb inom smink branschen. Med smink kan man också vara kreativ, det finns så mycket man kan göra och skapa med smink.

Men som sagt så kan smink också vara en riktig bov. För många så är sminket en trygghet, och man gömmer vem man själv är under ansikte täckt av smink. Om du har dåligt självförtroende och att sminka dig får dig att må bättre, då är det självklart att du ska fortsätta med det. Men vad är det som från början fått dig att bli osäker i din egen kropp? Det finns säkert tusentals människor ute i världen som sminkar sig för att någon sagt till dem vid något tillfälle att de inte ser bra ut och borde testa smink. Det är hemskt, och de människor som blivit utsatta för detta mår oftast dåligt livet ut och vågar aldrig visa sig utan smink.

Smink är också dyrt vilket är mycket tråkigt då många säkert skulle vilja testa smink men som kanske inte har råd. När det väl är rea någonstans tar allt slut hur fort som helst. Åhlens är en av många affärer där det går att köpa smink. Ett tips kan vara att när du handlar på internet kan du alltid söka efter åhlens rabattkod för att spara in lite pengar. Många är också intresserade av smink men vågar inte testa för att de är osäkra på hur man använder smink. Är du osäker så kan du gå in , där de steg för steg talar om vad du ska tänka på som nybörjare.

Smink har som sagt både sina fördelar och nackdelar. Det är kul med smink men det är samtidigt mycket dyrt. Men tänk på att smink inte är allt utan att du är vacker precis som du är. Smink kommer aldrig kunna förändra vem du är.

teruterubozu