Akne

Att få utslag på huden av olika slag olika delar av livet är väldigt vanligt. Många gånger handlar det om hormoner, hormoner som är i obalans som kan ge utslag utåt. Det kan även beror på att huden inte tas omhand ordentligt, det kanske har bildats svett och olika partiklar, som sällan tvättas bort. Då blir huden tillslut irriterad och utslag bildas. Något som är en vanligt åkomma av det senare är akne, under tonåren är detta relativt vanligt och snittet på detta är högt över landets tonåringar.

Akne


Akne kan dels vara ärftligt och även bero på hormoner, då är det ej lätt att undvika detta men den kan behandlas så att det blir lindrigare. Akne kan även bero på att huden inte tas omhand, när det gäller detta så är det lättare att motverka detta och att bota aknen relativt snabbt om åtgärder görs.

Genom att börja med att tvätta ansiktet flera gånger om dagen så kommer smutsiga partiklar att ledas bort, de samlas ej i huden vilket då gör att det hela tiden är så rent som möjligt. Det är även bra att lägga ett tunt lager av hudkräm över aknen när det är rent, detta för att skydda att nya partiklar ej når fram.

teruterubozu