Kosmetiska produkter – mascaror av olika slag

Det finns gott om kosmetiska produkter av olika slag som man kan använda sig av om man vill förändra sin look. Kosmetiska produkter är något som många vuxna kvinnor, men även vissa män, använder sig av. Många tjejer börjar sminka sig redan i tonåren och det börjar krypa allt längre ner i åldrarna. Men det kan även variera mycket från person till person.

En av de vanligaste kosmetiska produkterna som många kvinnor använder sig av är mascara. Det finns en rad olika varianter av mascaror som man kan köpa antingen på nätet eller i en vanlig butik. Det kan vara en riktigt djungel av olika produkter, men ofta finns det gott om hjälp att få. Antingen från en expedit i en butik eller genom kundtjänst om man handlar på nätet. På vissa nätbutiker, till exempel Jewelrybox, hittar du även smycken från märken såsom  Pandora som enkelt kan fullända en sminklook. Men bäst råd får man kanske om man läser andra personers kundrecensioner eller frågar vänner om råd. Man kan även läsa bloggar, kolla på sidor som handlar om skönhet och kolla efter tips i sociala medier, men man bör vara uppmärksam på om inläggen på bloggar är sponsrade eller inte. Ett sponsrat inlägg är ju inte oberoende.

Olika mascaror har olika egenskaper. Vissa fokuserar mer på att bygga upp fransarna så att de blir väldigt tjocka och får mycket volym. De kallas ibland för volymmascaror. Andra mascaror har mer som specialitet att förlänga fransarna och även ge dem en snygg böjning samt separera enskilda fransar. Den typen av mascaror ger inte lika mycket volym, men istället mer längd och fransar som blir långa och smala. Det kan vara en god idé att investera i flera olika slags mascaror och använda olika mascaror beroende på vilket behov man har och på sammanhang. Många kvinnor har kanske en mascara till vardags och en annan i mer festliga sammanhang. Det kan även vara en god idé att pröva sig fram eftersom det inte är givet vad man passar i. Olika mascaror har även olika typer av borstar, som kan passa bättre för vissa än för andra.

Mascaror finns även i olika färger. Svart är dock absolut vanligast. Men det finns även en del mascaror som har till exempel brun, mörkblå eller lila färg.

En lite mer festlig och kanske något extrem mascara är en mascara som dels ger mörk, svart färg på fransarna, men som även har en andra borste som man kan använda om man vill och som ger lite guldglitter på fransarna. Det gör dock att man sticker ut mer.

Vissa mascaror appliceras i två steg. Den typen av mascara har ofta en vit bas som man ska börja med på den ena borsten i den ena änden. Den vita basen bygger upp fransen. Sedan tar man den svarta mascaran ovanpå som slutsteg.

teruterubozu