Glöd i novembermörkret

”Gläns över sjö och strand” i all ära – njae, så här års får julpsalmerna och stämningsfyllda sånger snällt stå tillbaka till förmån för att bara försöka överleva november. Sällan stämmer uttrycket ”fake it til’ you make it” bättre än när höstmörkret lägger sig redan kring fyrasnåret på eftermiddagen. Nu är det hög tid att damma av gamla knep och metoder för att piffa till sig – här har vi samlat tipsen som får både benen och humöret att glöda lite extra i höst!

Pigga och fräscha ben

Håll i dina hudvårdsrutiner! I mörkret är det lätt att orken tryter, men om du kommer ihåg att raka, smörja och exfoliera med regelbundna mellanrum kommer det att göra underverk för hur du ser på dig själv i vinter. Skäms du över skavanker på benen som exempelvis ärr, åderbråck eller födelsemärken kan du med fördel passa på att utnyttja vintern till att åtgärda dem! Numera är åderbråck en åkomma som inte kräver mer än lätt behandling för att du ska bli av med de värsta visuella symtomen. Och det tål att upprepas: att röra på dig motverkar inte bara åderbråck, celluliter och håller dig pigg, det ger dig dessutom det där oemotståndliga glowet som bara riktigt frisk luft och rörelse kan trolla fram!

Dekolletage

Dekolletaget är ett ofta bortglömt ”sorgebarn”. Generellt sett är vi duktiga på att smörja in och återfukta hela kroppen, men av någon anledning är det lätt hänt att vi inte orkar med den där sista biten med att smörja hals och urringning. Det här är partiet som utsätts för många påfrestningar i livet: sol och bad, smink, parfymer och halsdukar, ned- och uppgångar i vikt. Samtliga sätter de sina spår i dekolletaget också. Tips: investera i en lättabsorberad kräm den här vintern och ge dekolletaget lite extra kärlek. (Ditt framtida pensionärsjag kommer att tacka dig!).

Hår

Livet sätter sina spår även i håret. Stress, dålig sömn, dålig kost och förorenad stadsluft brukar förr eller senare märkas i form av spröda toppar, tovigt hår och en känsla av allmän matthet. Ett kraftigt växlande klimat bidrar även till totalförvirringen – har du typiskt nordiskt hår kämpar du säkerligen med både dess för- och nackdelar: å ena sidan lätt att platta håret och hålla fint stylat, å andra sidan säg hej till en fyllig riskbuske som uppenbarar sig vid minsta lilla fuktpust.

”Work what your mama gave you”, kanske kan fungera som ett gott råd under vintern. Nyckelordet är fukt, fukt, fukt! Återfukta både inifrån och utifrån. Inifrån genom att dricka mycket vatten, äta god och näringsrik mat samt var noga med att få i dig av bra fetter som omega-3 och omega-6. Utifrån kan du vårda dig själv framförallt genom att inte tvätta håret för ofta, borsta det noggrant varje kväll innan du går och lägger dig samt att alltid använda balsam och vara generös med regelbundna hårinpackningar. När du har grundkonditionen i skick blir det en härlig glowboost att krama in några väldoserade droppar lyxig hårolja innan du tar dig ut för att göra stan osäker. You glow girl!

teruterubozu