Kosmetiska produkter – ögonbryn

Nu har det blivit hög tid att titta lite närmare på något som många tycker om att använda, nämligen kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter är något som är populärt att använda bland främst kvinnor, men det finns även en och annan man som använder smink. Det kanske inte är så vanligt, men det inträffar och är kanske mer socialt accepterat i storstäder där man lättare träffar på mer ovanliga slags människor. Det har med att i storstäder så samlas mer udda människor. Att vara den enda som sticker ut i en liten by kan vara jobbigt. I en storstad där det finns andra som också är lite annorlunda kan man lite enklare vara sig själv. Detta gäller för det mesta, inte endast beträffande män som använder smink utan det kan även gälla saker som till exempel en viss typ av ideologi eller en viss minoritet som man tillhör. När det gäller kvinnor så kan man säga att det snarare är tvärtom, där blir det snarare ett litet utropstecken att inte använda smink. Åtminstone i större städer där kraven på att vara snygg kanske är högre, medan man kanske är mindre trendkänslig i en mindre småstad.

Det finns många olika slags kosmetiska produkter och de har växt fram med åren, fler och fler produkter har utvecklats och i takt med att utvecklingen går framåt och att nya trender har växt fram så har även ny efterfrågan på produkter som inte tidigare funnits växt fram. Ett exempel på en sån trend är ögonbrynsprodukter och även behandlingar för ögonbryn. Precis som att det finns gott om tandläkare i stockholm så finns det numera många salonger som gör ögonbryn, och även ögonfransar. Förr i tiden på 1990-talet så var det mer inne för kvinnor att plocka sina ögonbryn väldigt mycket tills det i vissa fall inte fanns mer än två smala streck kvar, vilket egentligen inte var särskilt snyggt.  Dock var det trendigt på den tiden.

Nu ungefär tjugo år senare så är trenden ganska extrem åt det andra hållet, att brynen ska vara väldigt stora, tjocka, kraftiga och gärna hårt markerade. Förutom kosmetiska produkter så har det blivit mycket vanligare att kvinnor med tunna, få eller inga ögonbryn alls nu gör en slags semipermanenta tatueringar för ögonbrynen. Men även smink för ögonbrynen har blivit vanligare. Har man inga stora ögonbryn, om man antingen ha haft otur med genetiklotteriet eller om man har plockat sönder dem på 1990-talet, så kan man alltid fylla i sina ögonbryn, antingen med en slags penna för ögonbrynen eller med en ögonbrynsskugga som finns i olika färger. Har man mörka ögonbryn naturligt så syns dock inte en ljus ögonbrynsskugga, det blir som att rita på ett svart papper med en ljus penna. Det syns inte mycket. Ögonbrynsprodukter används även för att ge brynet en annan, kanske mer markerad form som är mer tjock och fyllig. Det finns även ögonbrynsmascaror för personer som har mer rejäla bryn men som vill markera dem ännu mer eller kanske få till en skarpare mer distinkt form.

teruterubozu