Kosmetika för ansiktet

Kosmetika har blivit väldigt stort och detta i stora delar av världen. Hur det har blivit så pass populärt är svårt att säga, men medias inverkan på detta har helt klart påverkat. Idoler och kända personer av olika slag syns på de sociala medierna, ofta är de själva sminkade och tipsar även om sminkprodukter. Det har därmed blivit populärt och det är många som sminkar sig mer eller mindre varje dag. Bland kvinnor är det en hög procent, men även bland män är det förekommande. För män blir det allt mer vanligt med smink också, ju fler som vågar använda det och visa sig med det offentligt, desto mer populärt blir det också i vardagen.

Män har till synes inte lika mycket smink på sig som kvinnorna. De har oftast en underkräm och en foundation som jämnar ut hudtonen. De kan ibland även ha lite färg på ögonbrynen för att markera, mer än detta är mer ovanligt att skåda.

Ansiktssmink

Hur mycket och av vad som sminkning sker med är lite olika. Några använder mer än andra. Det beror också lite på kunskap, var vetskapen ligger av vad som skall användas och inte för att skapa den perfekta basen.

Basen utgör en grund för hela sminkningen. Fokus läggs sedan vanligen på ögonen. Att använda mascara är vanligt förekommande. Med mascara skapas längre ögonfransar vilket medför att ögonen ser piggare ut. Det är ett snabbt sätt att se fräschare ut en tidig och trött morgon. Svart är vanligt att ha som färg, det är en färg som passar med alla ögonfärger och markerar även när olika färger på ögonskuggan sminkas på. Ögonskugga används också, mer till fest än vardag, men vanligt förekommande även under vardagar. Att experimentera med ögonskuggan och dess färger är roligt, det går att skapa många olika mönster och även olika kombinationer för att ge olika effekt till ögonen. En mer mörkare färg på ögonlocken ger en sensuellare känsla, det ger dynamik i blicken. Ljusare färger ger ett piggar intryck och används mycket under sommaren.

Mascara och ögonskugga. Att till detta använda eyeliner ger en ännu tydligare markering av ögat. Denna går att forma på olika sätt, också för att ge effekt av ögat beroende på hur ögat önskas uppfattas.

Det finns väldigt mycket hjälp att få med sminkningar, för att lära sig mer. Ett bra tips är att gå på en provsminkning, sminkösen kan då ge en hjälp steg för steg för att lära från grunden.

teruterubozu