Kosmetiska produkter

Det har blivit dags för en artikel som handlar om kosmetiska produkter. Kosmetiska produkter är något som många använder i varierande utsträckning, medan andra avstår från det helt. Det varierar mycket beroende på olika saker som till exempel ålder men kanske även var i landet man bor och vilka slags personligheter som det rör sig om. Vissa tycker om att använda mycket smink medan andra hellre avstår från det och mer gör det för att de känner att de behöver göra det eftersom det nästan förväntas. Att det kan vara så att många sminkar sig för att de jämför sig med andra och andras smink och yta kan också vara en faktor i det hela. Smink är något som främst kvinnor använder och inte alls särskilt många män, även om det kanske ökat en liten aning de senaste åren. Många kvinnor börjar med att använda smink redan i tonåren och några börjar redan i mellanstadiet, alltså när de är så unga som 10-11 år, med det. Sedan finns det de som inte använder det alls.

En av de vanligaste kosmetiska produkterna som man använder för att sminka sig är mascara. En mascara kan enklast beskrivas som en slags svart gegga som finns i en slags hylsa eller förpackning och som inte bör vara öppen. Precis som med sexleksaker eller vissa typer av mat så behöver man vara försiktig med förpackningen och inte låta den stå öppen eller exponera mascaran för luft. Det kan leda till att den svarta geggan stelnar. Mascaran fastnar på en borste och sedan tar man borsten och borstar på ögonfransarna så att den klibbiga svarta mascaran fastnar på ögonfransarna. Det gör att ögonfransarna kan få en annan form och bli längre, men även få mer ”volym” och bli mer böjda. Olika mascaror har olika funktioner och det kan bero både på borstens form och på mascarans formula vilken effekt som mascaran ger. Det finns en del mascara som gör att ögonfransarna kan bli väldigt geggiga och klumpiga och det kan bli fult om man i stället för många fransar får några få fransliknande saker i fransraden. Det kan likna mascara ihop klumpade fransar, alltså att för mycket mascara gör att många fransar klumpar ihop sig till en tjock fransliknande form.

Mascara är svart, står det i ovanstående stycke. Det stämmer oftast, men inte alltid. Det finns en del mer extrema mascaror som inte är svarta. Det finns till exempel mascaror med mörkbrun färg eller till och med blå färg. Dessa mascaror är desto mer ovanliga och inget som särskilt många använder. Vilket kanske är lite märkligt egentligen, med tanke på hur vanligt det blivit med mer extrema hårfärger numera. Att man har en rosa, lila eller blå hårfärg är inte alls så ovanligt i vissa kretsar medan mascara verkar vara något som många är desto mer konservativa med. Kanske handlar det om att estetiken gör att folk helt enkelt inte vill gå runt med röda, lila eller knallblåa ögonfransar som inte alls matchar med ögonen.

teruterubozu