Mer färg, glitter och glamour i vardagen

Att ha vardagsmakeup är för de flesta en rutin som används så gott som varje dag och går därför snabbt och smidigt. Vanligtvis används jordnära färger för ett naturligt men ändå en aning uppfräschat resultat, t.ex beiga och ljusbruna toner kanske tillsammans med ett ljust, diskret läppglans. Men hur skulle det vara om man vågade sätta lite mer färg på sin vardag? Att man blir glad och pigg av starka färger är ingen hemlighet och kanske skulle den mörkare delen av året kännas lite lättare till sinnes med mer glitter och glamour i tillvaron.

Ögon

Att prova olika glada ögonskuggor är kul! Byt ut den ljust puderrosa ögonskuggan mot en starkt rosa eller cerise ton, den svagt syrenlila mot en djup lila eller kanske den diskret beigebruna tonen mot en ljus silverglittrande skugga. Eller varför inte en stark sommargrön, det framhäver ögat på ett naturligt men ända färgstarkt sätt. Glitter är alltid rätt, så välj antingen glittriga ögonskuggor eller tillsätt löst glitter i efterhand för en skimrande vacker effekt. Glöm inte att alltid först lägga på en ögonprimer innan ögonskugga och glitter för att slippa veck och få en hållbar ögonmakeup hela dagen lång. Resultatet blir uppiggande och vackert att se på. Ofta har man uppfattningen att man inte passar i starka, glada färger men blir glatt överraskad av resultatet, så våga prova!

Ansikte

Älskade highlighter. Vad gjorde man egentligen innan denna mirakelprodukt fanns i sminkväskan? Den glänser och får det mest vintertrötta ansikte att skina upp. Prova gärna en ljus variant med mycket skimmer i för en extra glamorös effekt och glöm inte en liten dutt i pannan, på näsan och hakan också för en fulländad makeup.

Läppar

Neutralt cerat eller med en aning rosa? Läppstift med en gnutta beige färgpigment eller läppglans med svaga toner? Vad det än kan tänkas vara man använder av gammal vana, byt ut det mot något färgrikt och fylligt! Blodröda läppar med eller utan glans är alltid en härlig färgklick, och prova gärna även lila toner eller en stark och djup rosa färg. Även här ger det en extra fyllig effekt med lite skimmer och glitter. Låt läpparna synas och bli ett blickfång, de flesta faller för ett vackert färgglatt leende.

Det lilla extra

Är man bortbjuden på fest, bröllop eller annat arrangemang vill man kanske ha en extra fin och välgjord makeup. Prova på den lyxiga känslan att bli professionellt sminkad av en makeup artist. Inget slår en perfekt makeup utan ansträngning, medan man istället kopplar av i en skön stol med en kopp kaffe eller ett glas gott vin. Låt makeup artisten leka med färger och ge fria händer för en kreativ överraskning! Att arbeta med makeup kräver ofta både tid och tålamod för gott resultat. Det ska vara kul att jobba med, och för att slippa lägga tid på t.ex administrativt arbete kan man använda sig av fakturaköp för att enkelt ha koll på både

kundreskontra och statistik – ett fantastiskt sätt att underlätta vardagen för sig själv. På så vis blir det mer tid över för inspiration, kreativitet och fler kunder!

teruterubozu