Kosmetiska produkter

Kosmetiska produkter som olika typer av smink är något som många vuxna och en del yngre kvinnor i tonåren använder av olika anledningar. Det kan till exempel handla både om att förändra sin look till en mer dramatisk och sminkad look medan andra i stället mer använder smink till att dölja små saker men fortfarande sminkar sig mer naturligt. Det finns många olika typer av produkter som är kosmetiska. Smink används nästan endast av kvinnor men det finns några få män som också använder det, men det är dock väldigt ovanligt. Många kvinnor börjar sminka sig i de tidiga tonåren medan andra börjar ännu tidigare och några använder inte smink alls.

Några av de vanligaste produkterna när det gäller smink är till exempel rouge och mascara. En mascara är som en liten borste med smink som man använder till ögonfransarna. När man pratar om mascara kan man både mena själva produkten med borste och förpackning men också själva mascaran som klibbar fast på ögonfransarna. Målet med att använda mascara brukar vara att förändra ögonfransarnas look men olika mascaror kan fungera olika.  Vissa mascaror kanske främst gör att kvinnors ögonfransar blir väldigt tjocka och klibbiga medan andra kan mer göra att de förlängs eller böjs en aning. Men en sak som de nästan alla har gemensamt är att de ger en svart och ofta ganska intensiv färg. Mascaror med andra färger än svart är ganska ovanligt och mer extremt. Man kan kolla på olika hemsidor som vuxen.se efter olika produkter och vem vet vad man hittar för något där. Smink till ögonen är till för att framhäva dem.

Mascara används mest till ögonfransar men det finns även produkter till håret och till ögonbrynen som kallas för brynmascara och hårmascara som man till exempel kan läsa mer om på en blogg eller någon annan affär som säljer kosmetiska produkter på nätet. Där kan färgerna skilja sig åt mycket mer och hårmascara är ofta i ganska extrema färger. Det som är fördelen med hårmascara är att det går att tvätta bort om man till exempel vill gå ut och festa och göra lite slingor i håret för en kväll. Mascara för ögonbrynen är oftast inte alls lika extremt men det kan göra att brynen får både mer färg och att de blir mer framträdande och fylliga än annars. De brukar oftare finnas i svart, brunt eller mörkbrunt, alltså mer naturliga färger för ett vanligt ögonbryn.

Om man känner sig lite blek om kinderna så kan man använda rouge som gör att kinderna får mer färg. Vanliga färger är oftast antingen rosa, rött eller kanske ett mörkare rouge i en mer brun nyans. Det finns många olika. Om man känner för det kan man med fördel matcha rougen med ett läppstift i samma nyans.

teruterubozu