Sminkning till fest

Att göra sig i ordning både till vardags och fest är något som alla lägger olika mycket tid på, allt från någon minut upp till flera timmar. Till vardags kan det för många vara svårt att hinna med någon längre sminkning, men det finns de som har denna tid och också tycker det är värt att lägga den tiden på det. Det är helt upp till var och en, det viktiga är att alla känner sig bekväma med sig själv, att alla känner självförtroende för att kunna göra vad en vill göra under sin vardag sedan.

När det vankas fest så är det fler som lägger ner lite mer tid på att göra sig i ordning för festen. Det kan både handla om att välja kläder, bekväma kläder som passar för fest. Även för att välja rätt sminkning, en sminkning kan varieras och även anpassas mer utefter klädseln. Många är duktiga på att matcha och att veta vad som passar med vad. Slutligen skall även frisyren göras klar, gärna då att matcha med både kläder och sminkning. Detta sammantaget kan för många ta några timmar, men också något som många vill lägga på det. Att lägga mer tid inför en fest kan vara självklart för många människor, just för att göra det extra festligt och att kunna släppa vardagen för en stund.

En festlig sminkning

Att sminka sig till fest, en festligare sminkning, kräver lite mer tid. Detta byggs upp i flera lager och allt skall göras i rätt ordning för att den skall hålla under många timmar. Är det något lager som missas eller hamnar fel så kan hela uttrycket förändras, det går nämligen att sminka sig till en piggare sminkning som lämpar sig för fest.

Att använda en bra bas är väldigt viktigt, en bas som gör att huden inte torkar ut av sminket och som är återfuktande. Efter basen skall det läggas en underkräm som gör att sedan resterande sminkning håller sig på plats i fler timmar, utan denna riskeras det att den inte håller under hela tiden festen varar. Efter detta är det dags att börja bygga upp sminkningen, en foundation som jämnar ut hudlagret, krämen skall gå i ton med huden men som ger ett slätt intryck.

Hela basen är lagd med ovanstående, sedan skall det skapas intryck och eventuella färger med puder och ögonskugga. Det är med dessa produkter som det kan skapas effekter, läggs dessa rätt så kan de också förändra mycket av ansiktet. Många väljer att sminka sig naturligt, för att det inte skall synas en sådan stor skillnad, men att ändå sminka sig festligt. Detta kan uppnås genom neutrala färger. De läggs försiktigt över kinder och ögon, det syns att det är sminkat men ger ändå effekt av en naturlig sminkning.

teruterubozu