Ta hand om huden

I Sverige är det inte helt lätt när det kommer till klimatet, det är väldigt skiftande vilket också mångas hud reagerar på. Det är lättare på ett sätt att ta hand om huden i ett klimat där det är samma väder större delen av året. Då vet huden hur den skall hantera detta och inga plötsliga längre förändringar sker. När det istället kommer till Sverige så är det många olika väderslag, det är ingen slump att det finns fyra årstider i Sverige. Huden kan därmed skifta snabbt mellan att vara torr och fettigt, något som behöver hjälp att regleras med olika produkter för att hålla den i schack och för att huden skall hänga med i svängarna.

Produkt efter väder

När det är kallt ute blir huden väldigt torr. Under vinterhalvåret så får Sveriges befolkning nästan ingen sol på sig, det är kallt och kylan kan snabbt tränga in i huden. Detta leder till en torr hud som behöver fuktgivande kräm för att må bra. Det finns många krämer som tillsätter extra fukt, både till ansiktet och till resterande kropp. Genom att använda detta regelbundet under de kalla månaderna så riskerar ej huden att torkas ut.

Under sommaren är det istället varmt och fuktigt. Huden har ändrats från att vara torr till istället vara fuktig. Fukten bildas av svett och värme, något som många lider av under de varma månaderna. Deodorant är vanligt att använda extra mycket under sommaren, just för att det annars leder till svett och fukt. En fuktig och fet hy behöver istället en produkt som dämpar detta, som leder bort fukten så att det ej bildas irritation i huden. Skulle fukten och svetten ej behandlas så blir huden irriterad och detta leder till hudutslag.

Det finns mycket att lära om huden och hur den kan hjälpas med olika produkter. Hjälp går lätt att fås i butiker som säljer alla produkter, även av apotekare.

teruterubozu