Tillbehör till håret

Det är många som finner intresse i att ta hand om sitt hår, att styla det och att göra olika frisyrer om möjligt. Idag finns det väldigt mycket tillbehör att använda, det är även vanligt, vilket gör att det finns gott om inspiration. Det kan gå många trender när det kommer till håret, trender som visar vad som är populärast just nu. På killar har det exempelvis vara trendigt länge nu att ha en så kallad fotbollsfrisyr, detta är genom att ha rakat på sidorna och mer hår upptill som är stylat med gelé.

Tofsar

För hår som är långt nog att ha en tofs i det finns det väldigt många olika tofsar att välja på. Att få upp håret i en tofs kräver ej långt hår, men minst 5 cm för att det skall vara långt nog att lirka in i en tofs. Tofsar finns bland annat i gummi och i plast. Plasttofsar har varit trendigt och dessa formade som en gammal telefonsladd. Dessa har även varit bra för håret då de ej sliter och är bra formade. Gummitofsar är mer elastiska vilket är bra för att vara enklare att få upp oavsett längd på håret. Vilken tofs som används är en vanesak oftast.

Det finns även gott om olika färger på tofsarna, vilka kan matchas med kläder. Beroende på hur tofsen sitter så kan den vara väl synlig, därav viktigt att sätta upp en tofs som ej skär sig i färgen med övriga kläder, för den som tänker på modet naturligtvis.

Gelé i kombination med en tofs

Det är vanligt att ha småhår, kortare hår än hårlängden, som är i vägen. Dessa är otroligt svåra att få med i tofsen och dessutom kan det också störa mot pannan. För att få bort småhåret kan det vara klokt att kombinera en tofs med lite gelé. Gelé behöver det aldrig användas mycket utav, det räcker med en liten klicka som sedan läggs över håret. Gelén kan se glansig ut till en början, men efter ett tag så smälter detta ihop med resterande hår att det knappt är synbart att det använts.

Gelé finns även i olika styrkor, vilken styrka som används är beroende på hårtyp. Tunnare hår är ofta mer elektriskt och då behövs det en högre styrka av gelé, medan ett tjockare hår ej är så elastiskt vilket det då ej behövs så stark gelé.

teruterubozu